Originalfilmer från Netflix

Home / Om filmer på Netflix / Originalfilmer från Netflix

Originalfilmer från Netflix

Netflix har mängder av serier och filmer i sitt bibliotek och vem som helst kan garanterat hitta något som passar deras smak. Förutom serier och filmer som Netflix lånat in från andra bolag så producerar de även sådant själva. Under de senaste åren har deras produktivitet ökat lavinartat och de annonserar ständigt nya filmer med både etablerade och nya skådisar i huvudrollerna. Det kan dock vara svårt att hålla koll på alla dessa filmer som släpps, så här kommer en kort presentation av några av Netflix bästa och mest populära filmer.

Filmer som kritiker gillat

  • Beasts of No Nation släpptes 2015 och handlar om en pojke i ett fiktivt afrikanskt land som tvingas bli en soldat under ledning av en befälhavare spelad av Idris Elba. Detta var Netflix första egenproducerade film och den fick väldigt gott omdöme av kritiker.
  • Okja från 2017 är en underlig liten film regisserad av Joon-ho Bong från Sydkorea. Den handlar om en liten flicka och hennes resa att försöka rädda Okja, som är ett stort djur, som blivit bortfört från hennes hem till New York. Bland annat Jake Gyllenhaal och Tilda Swinton har roller i detta äventyrsdrama.
  • Geralds Lek (originaltitel: Gerald’s Game) är en adaption av av Stephen Kings bok med samma namn. Jessie, spelad av Carla Gugino, försöker väcka nytt liv i romansen med sin make genom att bli handfängslad i sängen. Maken dör oväntat och Jessie måste kämpa för att överleva.
  • Mudbound (2017) blev nominerad till fyra Oscars under den senaste Oscarsgalan, bland annat för bästa kvinnliga biroll och bästa originallåt – Mary J. Blige stod för båda insatserna. Carey Mulligan och Jason Clarke spelar två av huvudrollerna i denna film som bland annat behandlar rasismen och fördomarna efter andra världskriget.

Andra populära filmer från Netflix

  • Bright (2017) med Will Smith och Joel Edgerton
  • Set it Up (2018) med Zoey Deutch och Glen Powell
  • Cargo (2017) med Martin Freeman