Marvel filmer – fas 1

Home / Marvelfilmer / Marvel filmer – fas 1

Marvel filmer – fas 1

Marvels filmer har blivit mycket populära och man brukar lista dom i fas 1, 2 och så vidare då alla filmer är uppföljare och föregångare.

Fas 1 är de första filmerna och innehåller :

  • Iron man släpptes 2008
  • The Incredible Hulk släpptes 2008
  • Iron Man 2 släpptes 2010
  • Thor släpptes 2011
  • Captain America: the first avenger släpptes 2011
  • The Avengers släpptes 2012.

Marvel filmerna är mycket bra gjorda och då dom riktar sig till även yngre ålderskategorier finner man humor, men också allvar i filmerna. Det är om dessa superhjältar som varje film handlar om: Iron man, Hulken, Thor och Captain America. Alla dom ingår i Avengers och gruppen utökas sedan med tiden.

Iron man spelas av Robert Downey Jr. Han har inga riktiga superkrafter utan det sitter i hans dräkt och den elektroniska maskinen som sitter i hans bröst för att undvika att glassplitter ska gå in i hjärtat. Iron mans civila karaktär heter Tony Stark. Han är väldigt intellektuell och rik, då han sköter ett vapen och maskin företag. Därav har han kunnat utveckla Iron man till den perfekta stridsdräkten.

Hulken spelas av Edward Norton, men senare längre fram i Marvel serien spelas karaktären av Mark Ruffalo. Hulkens vanliga karaktär heter Bruce Banner och är likt Tony Stark väldigt smart. När han blir den stora gröna Hulken kan han inte kontrollera sig själv.

Thor spelas av Chris Hemsworth och är en gud från Asgard och son till Oden. Han har även en bror Loke.

Captain America spelas av Chris Evans och civila karaktären heter Steve Rogers. Det var genom ett experiment som han fick sina superkrafter.

Avengers är den grupp som alla dess superhjältar tillsammans bildar. Dom slåss tillsammans för att rädda världen från dess onda fiender, både på jorden men också från yttre hot som kan komma.